belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen
In beeld: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn Bedrijven Trends.be.
Deel op Facebook. Deel op Twitter. Deel op Google. Deel op LinkedIn. 317 Keer gedeeld. In beeld: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn. 12/03/15 om 1249: Bijgewerkt om 1320.: Trends zocht en vond 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn in hun niche.
Buitenlandse ondernemingen in België: hoe inschrijven?
Je klant wil met zijn buitenlandse onderneming activiteiten uitoefenen in België? Dan moet hij zijn onderneming hier eerst nog inschrijven. En naargelang daar wel of geen vestiging bij komt kijken, verloopt die inschrijving anders. Meer inzicht welkom? In deze blog zetten we de verschillende procedures netjes op een rij. Situatie 1: je klant heeft een buitenlandse onderneming mét vestiging in België. In dit geval verloopt de aanvraag van een ondernemingsnummer op dezelfde manier als voor een Belgische onderneming.
Techbedrijven met buitenlandse filialen scheppen meer banen opinie via Engineeringnet.be.
Vlaamse" techbedrijven internationaliseren en dat is goed nieuws, stelt de werkgeversfederatie Agoria. Want" ze scheppen daardoor ook in Vlaanderen méér jobs" Het bewijs: bij bedrijven met buitenlandse activiteit steeg het aantal jobs sinds 2010 met 12%, vergeleken met 41%, voor bedrijven die hun producten enkel in de lokale markt afzetten. Het gebrek aan competitiviteit nekt heel wat productiebedrijven die enkel lokaal actief zijn, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. Door" het hoge kostplaatje van ondernemen wordt produceren hier vaak te duur" De jobcreatie van 12%, sinds 2010 is dus een gelukkig maar indirect effect van de groei die Vlaamse technologiebedrijven dankzij goedkopere buitenlandse productie toch weten te realiseren. Dat bevestigt ook busconstructeur Van Hool pc en tabletgebruikers: zie leestips onderaan, die onlangs besliste voortaan enkel nog in Macedonië en niet langer in Koningshooikt te investeren. De lagere loonkost in Skopje compenseert de hoge loonlast in België." Bovendien: overheidsgebonden bedrijven zoals De Lijn of NMBS komen in een bijna Kafkaïaanse wurggreep terecht en krijgen een golf van kritiek over zich telkens ze een openbare uitbesteding aan een buitenlandse speler moeten gunnen doordat de fabricageprijzen van de Belgische constructeurs niet concurrentieel zijn.
bedrijvengids provincie belgie belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen.
Ook de Belgische overheidsbedrijven zijn in het buitenland goed vertegenwoordigd. De Belgische ondernemingen bezitten meestal een belangrijke controle over hun vestigingen bij 82 % van de filialen is de Belgische onderneming hoofdaandeelhouder met 50 % of meer. belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen.
Federaal Planbureau Databanken Filialen van Belgische ondernemingen in het buitenland.
Landen waar België tot de top 20 van de buitenlandse investeerders behoort met een aandeel van meer dan 03%, in de buitenlandse investeringen, 2005 of laatst beschikbare jaar tabel 31 van de publicatie. Filialen van Belgische ondernemingen in het buitenland xls.
Made in Belgium Ageas.
Door lokaal te investeren, voeden we onze economie met belastingen en sociale bijdragen, financieren we een belangrijk deel van de overheidsschuld, zorgen we voor een betere infrastructuur en stimuleren we groei en ontwikkeling. En dan denken we zeker niet alleen aan investeren in de grotere beursgenoteerde Belgische bedrijven, maar aan een toekomst met vele kleinere, middelgrote en grote ondernemingen die door mensen van hier gerund worden. Door verder te investeren in kwalitatief hoogstaande opleidingen, blijven we bekwame mensen vormen die onze lokale ondernemingen in de industrie en dienstensector kunnen doen groeien en er zelfs wereldwijd een succes van kunnen maken. Bij internationale expansie kan hun ervaring en talenkennis in buitenlandse vestigingen ingezet worden.
Belgische bedrijven actiever in buitenland De Standaard.
Met 162 buitenlandse filialen is de spoorwegmaatschappij NMBS de kampioen. Het betreft vooral filialen van de pakjesdienst ABX. De Belgisch-Franse groep Dexia komt op de tweede plaats, voor Solvay, Agfa-Gevaert, Tractebel, Fortis, KBC en de Gimv. De cijfers van Graydon betreffen het aantal buitenlandse vestigingen, maar zeggen niets over de omvang van de investeringen. Uit cijfers van het advieskantoor KPMG bleek eind vorig jaar dat België vorig jaar opnieuw een nettoverkoper is geworden, na twee jaar aan de koperszijde te hebben gestaan. Belgische ondernemingen deden in 2001 voor 53, miljard dollar overnemingen in het buitenland, maar omgekeerd waren de overnemingen van Belgische bedrijven door buitenlandse groepen goed voor 63, miljard dollar.
Internationale bedrijven Abeka.
De strategische ligging in Europa en het economische beleid nodigen uit om zaken te doen in België. Maar ieder Europees land heeft zijn eigen regelgeving, met een eigen fiscale en sociale wetgeving en loonadministratie. Dat België drie gemeenschappen en gewesten telt, maakt het er niet eenvoudiger op. Abeka begeleidt buitenlandse bedrijven in het kluwen van de Belgische wetgeving en zorgt er voor dat ze onbezorgd zaken kunnen doen.
Federaal Planbureau Publicatie Filialen van Belgische ondernemingen in het buitenland: De BELMOFI-databank.
De toename van het aantal ondernemingen en hun filialen is sterker bij de ondernemingen behorende tot een Belgische groep dan bij die behorende tot buitenlandse groepen. De meeste moederondernemingen met filialen in het buitenland zijn naamloze vennootschappen. Ook de Belgische overheidsbedrijven zijn in het buitenland goed vertegenwoordigd. De Belgische ondernemingen bezitten meestal een belangrijke controle over hun vestigingen bij 82 % van de filialen is de Belgische onderneming hoofdaandeelhouder met 50 % of meer.

Contacteer ons

belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen grootste bedrijven limburg belgie energie bedrijven belgie beste bedrijven belgie consultancy bedrijven belgie top 100 bedrijven belgie overname bedrijf belgie petrochemische bedrijven belgie offshore bedrijven belgie