belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen
Techbedrijven met buitenlandse filialen scheppen meer banen opinie via Engineeringnet.be.
Want" ze scheppen daardoor ook in Vlaanderen méér jobs" Het bewijs: bij bedrijven met buitenlandse activiteit steeg het aantal jobs sinds 2010 met 12%, vergeleken met 41%, voor bedrijven die hun producten enkel in de lokale markt afzetten. Het gebrek aan competitiviteit nekt heel wat productiebedrijven die enkel lokaal actief zijn, zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen. Door" het hoge kostplaatje van ondernemen wordt produceren hier vaak te duur" De jobcreatie van 12%, sinds 2010 is dus een gelukkig maar indirect effect van de groei die Vlaamse technologiebedrijven dankzij goedkopere buitenlandse productie toch weten te realiseren. Dat bevestigt ook busconstructeur Van Hool pc en tabletgebruikers: zie leestips onderaan, die onlangs besliste voortaan enkel nog in Macedonië en niet langer in Koningshooikt te investeren. De lagere loonkost in Skopje compenseert de hoge loonlast in België." Bovendien: overheidsgebonden bedrijven zoals De Lijn of NMBS komen in een bijna Kafkaïaanse wurggreep terecht en krijgen een golf van kritiek over zich telkens ze een openbare uitbesteding aan een buitenlandse speler moeten gunnen doordat de fabricageprijzen van de Belgische constructeurs niet concurrentieel zijn.
bedrijvengids provincie belgie belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen.
Ook de Belgische overheidsbedrijven zijn in het buitenland goed vertegenwoordigd. De Belgische ondernemingen bezitten meestal een belangrijke controle over hun vestigingen bij 82 % van de filialen is de Belgische onderneming hoofdaandeelhouder met 50 % of meer. belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen.
Belgische miljardenbedrijven, er zijn er meer dan u denkt.
Belgische miljardenbedrijven, er zijn er meer dan u denkt. 13 mei 2017 0102.: Toon de deelmogelijkheden op sociale media. Ons land telt 36 bedrijven met meer dan 1 miljard euro omzet. De meeste staan niet op de beurs en zijn onbekend.
Internationale bedrijven Abeka.
De strategische ligging in Europa en het economische beleid nodigen uit om zaken te doen in België. Maar ieder Europees land heeft zijn eigen regelgeving, met een eigen fiscale en sociale wetgeving en loonadministratie. Dat België drie gemeenschappen en gewesten telt, maakt het er niet eenvoudiger op. Abeka begeleidt buitenlandse bedrijven in het kluwen van de Belgische wetgeving en zorgt er voor dat ze onbezorgd zaken kunnen doen.
Buitenlandse filialen belangrijk.
Werkgelegenheid in technologiebedrijven met buitenlandse vestigingen houdt stand. vrijdag 9 mei 2014. De expansie van busbouwer Van Hool in Macedoni is volgens Agoria goed nieuws. Dankzij het buitenlandse filiaal staat de groep sterker. Uit een studie van Agoria blijkt dat buitenlandse expansie voor steeds meer Belgische bedrijven een noodzaak is om de werkgelegenheid in eigen land op peil te kunnen houden.
Federaal Planbureau Databanken Filialen van Belgische ondernemingen in het buitenland.
Landen waar België tot de top 20 van de buitenlandse investeerders behoort met een aandeel van meer dan 03%, in de buitenlandse investeringen, 2005 of laatst beschikbare jaar tabel 31 van de publicatie. Filialen van Belgische ondernemingen in het buitenland xls.
Eén netwerk voor binnen en buitenlandse vestigingen Proximus.
Het Explore-netwerk van Proximus is een privaat netwerk dat in heel België beschikbaar is. Het verbindt verschillende bedrijfssites en medewerkers met elkaar via een privénetwerk. Ondernemingen met een hoofdkan toor in België kunnen niet alleen hun Belgische vestigingen maar ook buitenlandse bedrijfslocaties met elkaar verbinden.
Belgische bedrijven actiever in buitenland De Standaard.
Met 162 buitenlandse filialen is de spoorwegmaatschappij NMBS de kampioen. Het betreft vooral filialen van de pakjesdienst ABX. De Belgisch-Franse groep Dexia komt op de tweede plaats, voor Solvay, Agfa-Gevaert, Tractebel, Fortis, KBC en de Gimv. De cijfers van Graydon betreffen het aantal buitenlandse vestigingen, maar zeggen niets over de omvang van de investeringen. Uit cijfers van het advieskantoor KPMG bleek eind vorig jaar dat België vorig jaar opnieuw een nettoverkoper is geworden, na twee jaar aan de koperszijde te hebben gestaan. Belgische ondernemingen deden in 2001 voor 53, miljard dollar overnemingen in het buitenland, maar omgekeerd waren de overnemingen van Belgische bedrijven door buitenlandse groepen goed voor 63, miljard dollar.
In beeld: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn Bedrijven Trends.be.
In beeld: 40 Belgische bedrijven die wereldtop zijn. Lees meer over.: 318 Keer gedeeld. Deel op Facebook. Deel op Twitter. Deel op Google. Deel op LinkedIn. Versturen via e-mail. Trends meer beeldreportages. In beeld: Trends CFO of The Year. In beeld: Trends HR Manager of the Year 2018. In beeld: droge billetjes in het Meetjesland. In beeld: opbergmeubels voor de massa. In beeld: Trends Gazellen Vlaanderen. In beeld: Trends Gazellen Oost-Vlaanderen. Leer uit je fouten, maar doe het goed. 1 Een webwinkel opstarten voor beginners: 10 stappen. 2 Fernand Huts wil minstens 500 vluchtelingen tewerkstellen zonder wet-Major. 3 Centrale banken vechten tegen zichzelf. 4 Marc Coucke stapt in biotechbedrijf MDxHealth. 5 Luc Vandevelde: Ik wou Carrefour kopen. Exclusief voor abonnees. Trends/kanaalZ dagelijkse nieuwsbrief. Trends op Facebook. Trends op Twitter. 2018 Roularta Media Group. Alle rechten voorbehouden. Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.

Contacteer ons

belgische bedrijven met buitenlandse vestigingen grootste bedrijven limburg belgie energie bedrijven belgie beste bedrijven belgie consultancy bedrijven belgie top 100 bedrijven belgie overname bedrijf belgie petrochemische bedrijven belgie offshore bedrijven belgie