belgische beursgenoteerde bedrijven
Toekenning van aandelenopties aan uw werknemers: een voordelige en flexibele vorm van extra legale verloning.
Het systeem van aandelenopties is niet beperkt tot beursgenoteerde vennootschappen. Ook niet-beursgenoteerde vennootschappen waaronder het gros van de Belgische bedrijven valt kunnen opties op hun aandelen toekennen aan hun werknemers. Het toekennen van aandelenopties aan de medewerkers van de vennootschap heeft verschillende aantrekkelijke voordelen.:
Meer bedrijven naar België door nieuw wetboek Minister van Justitie Koen Geens.
Er wordt een dubbel stemrecht ingevoerd voor beleggers die meer dan twee jaar ononderbroken aandeelhouder zijn van beursgenoteerde vennootschappen en een meervoudig stemrecht bij niet beursgenoteerde bedrijven. Het principe één aandeel, één stem wordt voor het eerst sinds 1934 verlaten. De bijkomende stemmen zijn een manier om trouwe aandeelhouders te belonen of een dam op te werpen tegen overnemers. De aandeelhouders van het bedrijf moeten stemmen over de opneming van het dubbel of meervoudig stemrecht in de statuten. Dit is dus niet automatisch maar is een optie. België heeft veel familiebedrijven. Op deze manier kunnen wij deze ook in Belgische handen houden.
Lijst van Belgische ondernemingen Wikipedia.
Dit is een lijst van Belgische ondernemingen waarover een artikel op Wikipedia bestaat. Huidige bedrijven bewerken. AB InBev Belgisch-Braziliaans. Ackermans van Haaren. BNP Paribas Fortis. Haven van Antwerpen. Jan De Nul. Nationale Bank van België. Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.
2-tier boards: bedrijven moeten voortaan nadenken over hun bestuursmodel MT.be.
2-tier boards: bedrijven moeten voortaan nadenken over hun bestuursmodel. Gaan Belgische bedrijven binnenkort kiezen voor een scheiding van bestuurders en managers in aparte organen? De nieuwe vennootschapswet en de nieuwe governance codes voor Belgische beursgenoteerde bedrijven, openen alvast de mogelijkheid.
De beste Belgische dividendaandelen LYNX Beleggen.
Merk op dat er een aantal bedrijven bij zijn die actief zijn in de biotechnologie. Dit type bedrijven keert veelal niks uit omdat de cash terug geïnvesteerd wordt in groei in plaats van dividenden. Dividendaandeel Bpost 96, %. Het Belgische postbedrijf heeft op dit moment een dividendrendement van maar liefst 96, procent.
De recente financiële crisis en de dividendpolitiek van Belgische beursgenoteerde bedrijven Scriptieprijs.
Zo ontstonden er veel faillissementen en stegen de werkloosheidscijfers wereldwijd erg sterk. Belgische beursgenoteerde bedrijven Het statistisch onderzoek werd opgezet om te achterhalen welke invloed de financiële crisis had op de dividenden van Belgische beursgenoteerde bedrijven. De dataset omvat 66 Belgische beursgenoteerde bedrijven waarvoor voldoende gegevens beschikbaar waren over de periode 2005-2010 en die dividenden uitkeerden in de periode voor aanvang van de crisis.
Belgische miljardenbedrijven, er zijn er meer dan u denkt De Tijd.
Belgische miljardenbedrijven, er zijn er meer dan u denkt. 13 mei 2017 0102.: Toon de deelmogelijkheden op sociale media. Ons land telt 36 bedrijven met meer dan 1 miljard euro omzet. De meeste staan niet op de beurs en zijn onbekend.
Corporate governance: initiatieven in België en Europa FOD Economie.
De Belgische corporate governance code 2009 is de tweede editie van de Belgische corporate governance code. Die code richt zich tot de vennootschappen naar Belgisch recht waarvan de effecten verhandeld worden op een gereglementeerde markt beursgenoteerde vennootschappen. Gelet op de flexibiliteit ervan kan de Code echter ook dienstdoen als referentiekader voor alle andere vennootschappen.
De toplonen van de Bel-20-CEO's' Vacature.com.
TERUG NAAR OVERZICHT De toplonen van de Bel-20-CEO's.' Er vloeit heel wat inkt over de zin en onzin van een toploon voor CEOs, maar hoeveel verdienen ze nu eigenlijk echt? Sinds de eerste Corporate Governance Code van 2004 zijn Belgische beursgenoteerde bedrijven verplicht om de salarissen van hun bestuurders openbaar te maken.

Contacteer ons

top 100 belgische bedrijven it bedrijven belgie farmaceutische bedrijven belgie logistieke bedrijven belgie chemische bedrijven belgie duurzame bedrijven belgie ict bedrijven belgie 100 grootste bedrijven belgie belgische beursgenoteerde bedrijven grootste bedrijven in belgie bedrijven te koop belgie bedrijf starten belgie