belgische beursgenoteerde bedrijven
Corporate governance: initiatieven in België en Europa FOD Economie.
De Belgische corporate governance code 2009 is de tweede editie van de Belgische corporate governance code. Die code richt zich tot de vennootschappen naar Belgisch recht waarvan de effecten verhandeld worden op een gereglementeerde markt beursgenoteerde vennootschappen. Gelet op de flexibiliteit ervan kan de Code echter ook dienstdoen als referentiekader voor alle andere vennootschappen.
De toplonen van de Bel-20-CEO's' Vacature.com.
TERUG NAAR OVERZICHT De toplonen van de Bel-20-CEO's.' Er vloeit heel wat inkt over de zin en onzin van een toploon voor CEOs, maar hoeveel verdienen ze nu eigenlijk echt? Sinds de eerste Corporate Governance Code van 2004 zijn Belgische beursgenoteerde bedrijven verplicht om de salarissen van hun bestuurders openbaar te maken.

Bespaar tot 1.000 op je vaste lasten. Veel Nederlanders sluiten een financieel product af en kijken er vervolgens jaren niet meer naar om. Je kunt echter eenvoudig besparen op je vaste financiële lasten met de volgende vergelijkingen van Finance Network.:
Lijst van Belgische ondernemingen Wikipedia.
Dit is een lijst van Belgische ondernemingen waarover een artikel op Wikipedia bestaat. Huidige bedrijven bewerken. AB InBev Belgisch-Braziliaans. Ackermans van Haaren. BNP Paribas Fortis. Haven van Antwerpen. Jan De Nul. Nationale Bank van België. Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.
Aandelen in België, beleggen in de beste Belgische bedrijven Aandelen Kopen.
Aandelen in België, beleggen in de beste Belgische bedrijven. België is door de jaren heen een solide land gebleken voor beleggers. België huisvest dan ook verschillende grote bedrijven waar beleggers elke dag opnieuw maar wat graag hun vertrouwen in stellen. Ondanks de beperkte omvang van het land moet het gezegd dat de beurs een aanzienlijke diversiteit weet te realiseren op vlak van beursgenoteerde ondernemingen.
Biotechnologie Business Belgium.
In België zijn meer dan 140 biotechnologiebedrijven actief 7% van de Europese biotechbedrijven. De Belgische bedrijven zijn goed voor 16% van de Europese omzet en voor nagenoeg 10% van de Research Development-uitgaven. De ontwikkeling van de biotechsector in België heeft aanleiding gegeven tot een aantal biotechnologieclusters.
Begrijp de beurs beter dankzij Binck.
Binck maakt u wegwijs in de macro-economische wereld. Met oriënterende artikels analyseren we de economie, overlopen we tendensen op de binnen en buitenlandse markten en zetten we gebeurtenissen in de kijker. Zonder saai te zijn. Wat is er veranderd in 2017?
Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen BVB Febelfin.
De Belgische Vereniging van Banken en Beursvennootschappen BVB, de beroepsvereniging die de in België gevestigde banken en beursvennootschappen vertegenwoordigt, is op 1 januari 2005 ontstaan uit de fusie van de Belgische Vereniging van Banken BVB, opgericht in 1936 en de Belgische Vereniging van Beursleden BVBL, opgericht in 1995.
Een oproep van 50 bedrijfsleiders: We" willen meer vrouwen aan de top" VRT NWS. VRT NWS. Play knop. Play knop. VRT NWS.
We krijgen hiervoor dan ook een score van amper 38 procent. Aan de Belgische top is amper 1 op de 4 een vrouw. Ook de gendergelijkheidsindex van het Wereld Economisch Forum bevestigt deze problematiek. We nemen er een povere 31ste plaats in. Ooit blonken we in de top tien maar we gaan niet snel genoeg vooruit om die positie vast te houden en zakken ieder jaar meer af. De wettelijke quota voor raden van bestuur van beursgenoteerde bedrijven hebben weliswaar voor een versnelde vervrouwelijking gezorgd in de bestuurskamers, maar die trend zet zich helaas amper voort op andere leidinggevende niveaus.

Contacteer ons

top 100 belgische bedrijven it bedrijven belgie farmaceutische bedrijven belgie logistieke bedrijven belgie chemische bedrijven belgie duurzame bedrijven belgie ict bedrijven belgie 100 grootste bedrijven belgie belgische beursgenoteerde bedrijven grootste bedrijven in belgie bedrijven te koop belgie bedrijf starten belgie