bedrijf overnemen belgie
Belgische bedrijven steeds vaker overgenomen door buitenlandse spelers Vlerick Business School.
Anderzijds kan je door in zee te gaan met een buitenlandse speler de groei van je bedrijf soms op heel korte termijn versterken en kan je heel snel internationaliseren. Voor de betrokken bedrijven is zon overname dus zeker niet negatief, maar voor België kan het wel nadelig zijn op vlak van tewerkstelling, ondernemerschapsklimaat, imago of extra lokale groeiopportuniteiten die we verliezen.
Nutriëntenemissierechten NER.
Uitbreiding blijft mogelijk. Uiteraard blijft het mogelijk om een bedrijf uit te breiden. Dat kan door de overname van nutriëntenemissierechten van andere bedrijven. De landbouwer die NER overneemt van een bepaalde diersoort, mag die niet gebruiken om een andere diersoort te houden.
Corporate Finance Moore.
Wil u uw onderneming uitbreiden of een ander bedrijf overnemen? Bent u op zoek naar extra kapitaal om uw plannen uit te voeren of uw groei te versnellen? Of misschien wenst u begeleiding bij de verkoop van uw eigen bedrijf?
Koop een handelszaak in België De Belgische Gids.
Brood en banketbakkerijen, snoepwaren, chocolade. Broodjeszaak, frituur, snack. Commerciële handelspanden drempels. Drankencentrale, wijn, alcohol. Herberg, brasserie, tearoom. Hotel, reisbureau, camping. Informatica en telecommunicatie. Inrichting, huis, winkel, meubelen. Kleding-schoenen aanverwanten, optiekzaak. Onderneming, KMO, MKB. Pers, krantenzaak, copy, tabak. Schoonmaak wasserij droogkuis. Sport en hobby's.' Transport, logistiek, auto. Voeding, zuivel, groenten fruit. KOPEN HANDELSFONDS, BEDRIJF. BEDRIJVEN EN HANDELSZAKEN TE KOOP AANGEBODEN. Prijs: 110 000. Over te nemen voor 100 % van de aandelen bekend bedrijf in centrale verwarming en airco te Brussel. Regio: Brussel Hoofdstad. Prijs: 550 000. Bedrijf in het detecteren van lekkages electriciteit, verwarming en sanitair te koop in de regio Charleroi. Prijs: 195 000. Bistro over te nemen in Dendermonde. Prijs: 137 000. Entreprise de textiles pour collectivités à reprendre. Regio: Locatie niet gespecificeerd.
Bedrijven te koop Bedrijfsovernames Finactor.
FILTER OP TYPE BEDRIJF. Alle types KMO's' Horecazaken Handelszaken. Uw specialist in bedrijfsovernames. Uiterst getrouwe waardebepaling. Uitgebreid overnamedossier of overdrachtsplan. Professioneel advies en steun bij de onderhandelingen. Opvolging van het dossier voor, tijdens en na verkoop. Niet gevonden wat u zocht?
Een eigen zaak starten zonder geld: haalbaar met deze 5 tips Xerius.
Zon financieel plan is niet alleen broodnodig om te weten hoe je een minimum aan eigen middelen countert, maar ook verplicht voor de meeste leningen of subsidies. Wie geld in je zaak pompt, wil immers zekerheid dat het goed terechtkomt.
Bedrijfsovername: voordelen en risicos NewBusiness.
Door alleen in te zetten op interne groei, loopt men ook het risico dat concurrenten sneller ontwikkelen, waardoor u juist marktaandeel verliest. Een buitenlands bedrijf overnemen. Wilt u internationaal markt veroveren, dan biedt de overname van een lokaal gevestigd bedrijf vele voordelen.
Aertssen Groep neemt kraanverhuurder Michielsens over Bouwkroniek.
Aertssen haalt nieuw contract binnen in Qatar. Het aannemings, kraan en transportbedrijf Aertssen Group met hoofdzetel in Stabroek, wil de activiteiten en het personeel van het kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem overnemen. Met de overname wil Aertssen Group het beste van beide bedrijven benutten om de eigen marktpositie nog te versterken.
Een vennootschap overnemen, hoe gaat dat?
Dat wil zeggen dat de vennootschap die werd overgenomen op fiscaal vlak geen veranderingen ondergaat. Concreet heeft dat onder andere tot gevolg dat de bestaande afschrijvingen moeten worden voortgezet. Diegene die zijn aandelen verkoopt, heeft het belastingvoordeel dat hij geen belasting betaalt op de prijs die hij krijgt voor zijn aandelen. Hij krijgt de overnameprijs dus volledig netto in handen. In bepaalde gevallen heeft een overname wel een aantal fiscale gevolgen. Vraag hierover zeker advies bij je fiscaal adviseur of boekhouder. Als je als overnemer hiervoor een krediet bij de bank nodig hebt, zal je als zelfstandige wellicht met een praktische moeilijkheid geconfronteerd worden. De bank vraagt meestal een waarborg voor het krediet dat je ontvangt. Je zal de activa van de overgenomen vennootschap niet als waarborg kunnen gebruiken en op zoek moeten gaan naar andere zekerheden die je aan de bank kan geven. Bij een overdracht van aandelen ben je als overnemer tot slot ook verplicht om het bestaande personeel mee over te nemen. De overdracht van activa. De overname van de individuele activa van een vennootschap is een volledig ander verhaal. Als overnemer kies je zelf welke activa je wil overnemen.

Contacteer ons

omzet belgische bedrijven bedrijven limburg belgie bedrijf overnemen belgie security bedrijven belgie provincie limburg belgie bedrijf starten in belgie bedrijf te koop belgie database bedrijven belgie pharma bedrijven belgie